Ansamblul rezidential Atrium Residence

Înainte de a fi schițat sub forma unui proiect rezidențial, Atrium Garden a fost un vis...visul că nu va fi una din construcțiile clasice, izolate, care va oferi doar "dormitoare" de locuit, ci că va fi parte integrată în comunitate, că va participa la schimbarea acesteia și va fi un pilon important asupra stilului de viață din Valea Lupului. Acest lucru a fost urmărit tocmai pentru că nu a fost gândit doar pentru comunitatea ansamblului rezidențial, ci pentru a deservi întreaga populație din Valea Lupului.

Înțelegem importanța comunității pentru fiecare dintre noi și realizăm că aceasta înseamnă empatie, educație, ajutor, legătură și apartenență, conexiuni, încredere și comunicare, aspecte pe care Atrium Garden a încercat să le respecte pe parcursul întregului proiect și să le integreze în structura sa.

Deoarece comunicarea este un dar sacru pe care Dumnezeu ni l-a oferit pentru a ne conecta cu ceilalți și a construi încrederea în lumea din jurul nostru, vă împărtășim cu drag câteva file din istoria proiectului Atrium Garden, încă de pe când, în capătul străzii Garoafei, în inima peisajului rural, puteai găsi o poartă acoperită cu iederă și rugină, care bloca accesul către o fermă, unde fostele grajduri pentru animale au fost lăsate în paragină.

Drumul de pământ din interiorul fermei, pierdut în lanurile nesfârșite de iarba înaltă și sălbatică și clădirile vechi de piatră, au rămas singura mărturie tăcută a trecutului, care odinioară a fost plin de viață și activitate agricolă.

La capătul străzii Garoafei de acum, după poarta care bloca accesul, era atunci o potecă care străbătea fosta fermă și care a fost ulterior gândită de dezvoltator să devină o arteră principală în Valea Lupului, care să faciliteze legătura cu strada Privighetorii, drum care duce către Biserica din localitate, dar și către strada Cireși.

Pentru a realiza acest nod rutier, investitorul a donat către Primăria Valea Lupului 500 mp de teren din interiorul fermei, care a fost ulterior asfaltat, prelungind astfel strada Garoafei.

„Partea care mi s-a părut mai dificilă a fost cea legată de infrastructură – rețelele de apă, canalizare, electricitate. Când eram în faza de proiectare și purtam discuții cu autoritățile locale, ni s-a spus că rețeaua de apă din Valea Lupului are o vechime de mai bine de 20 de ani și nu are capacitatea să asigure debitul și presiunea consumatorilor din complex. Atunci, am fost nevoiți să extindem rețeaua de apă pe o distanța de 1,6 km, din fonduri proprii, astfel încât să facă față consumului estimat și să asigure apă curentă la un nivel decent pentru irigarea parcului ...nu cu picătura, ci cu presiune, așa cum e normal. La fel s-a întâmplat și pentru rețeaua de canalizare, unde, împreună cu alți dezvoltatori locali, am extins rețeaua de canalizare existentă pe o lungime de 3 km” declarară investitorul, dr. Botticelli Claudio.

Am plecat încă de la început având câteva valori ca și ghid în drumul nostru: sustenabilitate (dezvoltarea concomitentă pe componenta ecologică, socială și economică), comunitate și vecinătate, siguranță, pe care am încercat să le integrăm în tot ceea ce am creat până acum. Așadar, pentru că a fost gândit încă din stadiul inițial ca un proiect de regenerare urbană, care să fie în acord cu nevoile comunității, s-au urmărit cel puțin trei aspecte: de natură fizică -adică de transformare din punct de vedere estetic al zonei, de natură economică- să se creeze noi locuri de muncă, cât și de natură socială.

Așa s-a ajuns la decizia ca, în a doua parte a proiectului, să se dorească construirea unei alei pietonale, care sa facă legătura între strada Cuza Voda și strada Garoafei, accesibilă atât locuitorilor din complex, cât și tuturor locuitorilor din Valea Lupului, dar și a unei alte arii verzi, generoase, care să înfrumusețeze și să dea viață zonei. Împreună cu arhitecții, s-a gândit o alee pietonală care să poată fi accesibilă atât persoanelor cu nevoi speciale, prin construirea unor rampe, cât și mămicilor care își vor plimba copiii în cărucioare, sau celor care merg pe trotinete.

Astfel, zona va deservi mare parte din nevoile comunității din întreaga comună, punând la dispoziție atât locuri de promenadă, cât și spații comerciale, dar și educative. Nu a fost uitată așadar, stabilirea unei limite a acestei creșteri urbane, mediul construit necuprinzând întregul spațiu, ba dimpotrivă, punându-se accent deosebit pe spațiul verde, lucru dovedit prin existența, încă din primul stadiu, al unui parc generos, înfrumusețat cu plante luxuriante și cu loc de joacă, special amenajat pentru copii.

Așadar, ceea ce a început ca un vis, a devenit o realitate minunată, cu fiecare cărămidă pusă și fiecare copac sădit! Cu efort, dedicare și o viziune bine definită, am transformat acest vis într-o comunitate înfloritoare, unită, unde oamenii simt că au un cămin sigur și călduros. Am ales să ne dezvoltăm într-o comunitate în care simțim că aparținem, care se aliniază concepției noastre despre stilul de viață și cu care să creștem împreună, respectând credințele și valorile comune.

Împreună suntem mai puternici, împreună construim Valea Lupului!


whatsapp Programeaza o vizionare