Încă din stadiul inițial, Atrium Garden a avut șansa de a fi privit prin ochii experimentați ai fondatorului său, medicul din Genova, Claudio Boticelli, ca un proiect complex, în mai multe faze, inspirat din frumusețea arhitecturală a Liguriei, care să redefinească conceptul de dezvoltare imobiliară din România prin accentul pus pe conceptul de wellbeing, dar și prin crearea unei fuziuni perfecte între locație frumoasă, design și standarde înalte de construcție.
Dacă prima fază a proiectului a fost finalizată la cele mai înalte standarde, faza II vine cu punerea în scenă a unui design arhitectural unic, contemporan, un proiect de regenerare urbană, care va completa faza I a acestuia, urmărind să bifeze nevoile actuale ale comunității din Valea Lupului, în acord cu strategia inițială a companiei și anume aceea de a dezvolta un concept inovativ, cu accent pe comunitate și care să înglobeze aspecte diferite, plecând de la rezidențial, la spații comerciale, recreere, servicii, birouri ș.a.m.d.
Astfel, spațiile rezidențiale, construite după cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, fiecare unitate fiind gândită pentru a oferi un nivel crescut de funcționalitate și confort se vor îmbina cu elemente practice, printre care amintim de un pietonal în primul rând dar și de o stradă comercială, unde vor fi construite spații comerciale care vor oferi servicii diverse locuitorilor din comunitate.
Așadar, proiectul existent va pune în primul rând accent pe conceptul de wellbeing și va fi înfrumusețat prin construirea unei alei pietonale, unice în Valea Lupului, dedicată locuitorilor din comunitate, înconjurată de spații verzi, luxuriante, care va veni în completarea parcului natural existent din faza I a proiectului, care se întinde pe 1200 mp. În această fază, dezvoltatorul și-a propus să continue cu un alt parc natural, dublu ca mărime, cu plante și arbuști ornamentali, cu zone de promenadă și cu spații de joacă, special amenajate pentru fericirea copiilor din comunitate, dar și pentru cea a seniorilor care doresc să socializeze într-un cadru natural. Timpul petrecut în natură ne invită pe noi, ca adulți, să redevenim prezenți în viețile noastre, pentru copii însă natura fiind o stare firească, care are impact asupra dezvoltării lor pe toate planurile, atât cognitiv, cât și emoțional, dar și social.
Și pentru că cei mici au nevoie pe lângă joacă și de un mediu educațional adecvat și securizat, fondatorul nu a omis nici acest aspect, gândind, în această fază a proiectului, spații cu profil educațional, la standarde occidentale, amplasate la parterul complexului, în acest cadru natural, care să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor din comunitatea noastră și nu numai. Suntem datori să le oferim copiilor noștri șansa unei educații pentru viitor, iar acest lucru nu poate fi făcut decât înțelegând faptul că educația nu poate fi retrogradă, ci trebuie să anticipeze viitorul și să vină în întâmpinarea lui. În acest sens, cei mici vor fi primiți cu brațele deschise, cu dragoste și responsabilitate, aici, în inima Valea Lupului.
Urmărind același scop, s-a gândit de asemenea, construirea unei zone SPA, la parterul complexului, cu piscină încălzită, acoperită, unde doritorii vor putea să se relaxeze și să socializeze, iar copiii vor putea lua lecții de înot, sub supravegherea unui instructor.
Un alt aspect care se dorește a fi urmărit în această fază a proiectului, având la baza istoricul din 2020, când S.C.Botticelli S.R.L. a donat Primăriei Valea Lupului un teren în suprafață de 500 mp pentru a lega strada Ion Petre Culianu de strada Nucilor prelungind strada Garoafei, creând astfel o zonă comercială cu magazine: Carrefour, Meat Concept, Cuptorul Moldovencei, Farmacia Pro, Identity, bancomat, etc este de continuare a acestei străzi comerciale care să lege strada Garoafei de strada Cuza Voda. Dezvoltarea acestei artere comerciale cu peste 3000 mp de spații comerciale, gândite la nivel occidental, va participa la definitivarea unei zonei centrale, necesară comunității și nu în ultimul rând, va oferi posibilități de dezvoltare a antreprenorilor locali, creând totodată și numeroase locuri de muncă.
Tot înspre bunăstarea comunității, nu este de neglijat nici faptul că această investiție va participa la creșterea bugetului administrației locale prin taxe pentru autorizațiile de construire, impozite pe imobilele construite, impozite pe venit, cote defalcate TVA. Până în prezent, Atrium Garden a generat în jur de 30 de locuri de muncă permanente și va continua, în faza următoare a proiectului, cu crearea a peste 100 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din comună. Așadar, suntem cu toți parte din acest proiect, pe care îl trăim, îl susținem și îl creștem împreună, pentru ca ulterior să ne putem bucura de el, într-o comunitate mică, dar puternică și unită.